Járdaépítések támogatása

Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. évben is támogatja a közterületen történő járdaépítéseket


Az igényeket betonjárda és díszburkolatú járda készítésére lehet beadni ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztály 10. sz. irodájában. A város frekventált területein csak térkővel burkolt járda építését támogatja az Önkormányzat.

Az igényt személyesen kell leadni, melynek során az erre a célra biztosított nyomtatványon közölni kell a létesítendő járda hosszát. Az igénylők a jelentkezés sorrendjében sorszámot kapnak.

A támogatásra vonatkozó igényt a közterületen lévő járda építésére lehet benyújtani, amennyiben a kérelmező telkén az épületre a használatbavételi engedély már kiadásra került, és a tulajdonos vállalja az előírásoknak megfelelő minőségű járda elkészítését. A támogatást elnyerők az előírt minőségi feltételekről részletes tájékoztatást fognak kapni.

Korábban megépített járdára nem jár támogatás, valamint a járdaszélességet meghaladó kapubejárók kiépítését szintén nem támogatja az Önkormányzat.

A járdaépítések az Önkormányzat által biztosított keret erejéig kerülnek támogatásra az igénybejelentés sorrendjében.

Az igényfelmérést követően a jelentkezők értesítést kapnak arról, hogy a támogatás részükre odaítélésre került-e. Csak ezután kezdődhet meg a járda kivitelezése (ettől előbb készített járda nem támogatható).

A járda elkészítését 2019. december 31-ig  be kell fejezni.

A járda elkészültét be kell jelenteni, melyet a Polgármesteri Hivatal dolgozója leellenőriz, és amennyiben az megfelel az előírásoknak, a helyszínen lemért járdaméreteknek megfelelően az igénylő felveheti betonjárda készítése esetén a 1.250,-Ft/m2., díszburkolatú járda esetén  az 2.000,-Ft/m2 összegű támogatást.


Vissza