A TIOP-1.2.3-08/1 ";Tudásdepó-Expessz" - Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése c. pályázaton nyertes "A kiskunhalasi és kiskunmajsai kistérség könyvtárainak összefogása a XXI. századi tudásért" ...


A TIOP-1.2.3-08/1 „Tudásdepó-Expessz" - Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése c. pályázaton nyertes „A kiskunhalasi és kiskunmajsai kistérség könyvtárainak összefogása a XXI. századi tudásért" konzorciumi projekt kiskunmajsai megvalósítása

 

Elnyert pénzösszeg: 10 591 699,- Ft

 

A projekt során már megvalósítottuk:

A régi raktárhelyiségünkből közösségi tér kialakítását tűztük ki célul, a közösségi tér építési munkálatai 2009 őszén már befejeződtek. A TÁMOP-3.2.4-08/1 „Tudásdepó-Expessz" - A könyvtári hálózat nem formális és informális képzési szerepének erősítése az élethosszig tartó tanulás érdekében c. pályázat keretében valósítjuk meg a közösségi tér bebútorozását. Az új közösségi térben számítógépes tanfolyamokat, foglalkozásokat és rendezvényeket tartunk majd.  

A projekt során a következő tevékenységeket valósítjuk még meg:

  • Korszerű Windows-alapú TEXTLIB operációs rendszert alakítunk ki korszerű szerverrel. A jobb, hatékonyabb szolgáltatások érdekében bővítjük munkaállomásainkat. Segítségükkel felgyorsítjuk az állomány feldolgozását és a kölcsönzést. A tájékoztatásban gyorsabb hozzáférést biztosítunk az információhoz; feldolgozzuk és feltárjuk helyismereti dokumentumainkat. Távhasználók korszerű szerver  segítségével 24 órában érhetik el a könyvtárunkat és előjegyzéseiket, hosszabbításaikat bármikor megtehetik majd.
  • Használóink megnövekedett igényeit korszerű számítógépek, színes nyomtatók, szkennerek megvásárlásával elégítjük ki.
  • A vakok és gyengén látók részére egy új gépet biztosítunk speciális konfigurációkkal.
  • A WiFi-ruterrel a laptoppal érkező olvasóink munkáját kívánjuk segíteni.
  • A pályázat segítségével megvalósul, hogy a bibliográfiai rekordok kikeresésére, átemelésére alkalmas szabványos klienst működtethetünk majd. (Z 39.50) Ezzel megvalósul a távoli  keresés. A könyvtár bibliográfiai rekordjait külső programok kérésére szolgáltatni tudjuk. Ezzel segítjük a kistérség könyvtárait is.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja


 Vissza