Sajtóközlemény

TOP-5.1.2-16-BK1-2017-00007 – kiskunfélegyházi és kiskunmajsai járási foglalkoztatási paktum Projektzáró rendezvénye


 

 

 

2021. február 24-én 11 órakor megrendezésre került online módon a TOP-5.1.2-16-BK1-2017-00007 azonosítószámú Kiskunfélegyházi és Kiskunmajsai járási Foglalkoztatási Paktum európai uniós projekt zárórendezvénye.

A projekt keretében 421.61 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós forrás állt rendelkezésre Kiskunfélegyháza és Kiskunmajsa járások településein a foglalkoztatás-növelést célzó foglalkoztatási együttműködések, partnerségek, paktumok létrehozására és a paktumok foglalkoztatási programjainak megvalósítására. A projektet Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal (BKMKH), a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által létrehozott Konzorcium sikeresen valósította meg.

A projekt közvetlen célcsoportjába tartoztak a munkaadók, az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaerőpiactól jelenleg távol maradó, potenciális munkavállalók (hátrányos helyzetűek, inaktívak), valamint a munkaerőpiacot befolyásolni képes további partnerek.

A program célja a Kiskunfélegyházi és Kiskunmajsai járások területén a foglalkoztatás színvonalának növelése, valamint az inaktivitás és a munkanélküliség mérséklése volt a helyi munkaerő-igények figyelembe vétele mellett, a hátrányos helyzetű és inaktív álláskereső személyek képzésével és munkaerőpiaci integrálásával.

A projektben vállalt indikátorok:

271 fő munkaerő-piaci programokba történő bevonása, 149 fő álláshoz juttatása. Az álláshoz jutók közül a támogatás után hat hónappal állással rendelkezők száma pedig 30 fő.

A projekt szakmai eredményei (2021.03.01-i állapot szerint):

  • A foglalkoztatási paktumok keretében munkaerőpiaci programokban résztvevők száma (PO 25): 286 fő
  • A foglalkoztatási paktumok keretében álláshoz jutók száma (PR25): 219 fő
  • A foglalkoztatási paktumok keretében álláshoz jutók közül a támogatás után hat hónappal állással rendelkezők száma (PR 26): 128 fő.

 

A projekt 2021. február 28-án zárult.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében európai uniós támogatással valósult meg.


Vissza