Kiskunmajsa Város Polgárőr Egyesület

Röviden: Kiskunmajsa Város Polgárőrsége
Civil szervezet címe: 6120 Kiskunmajsa, Fő utca 79
Képviselője: Bera Tamás elnök
Telefon: 0630/6210-457
Adószáma: 18359244-1-03

Az egyesület társadalmi munkában tevékenykedő tagjainak célja a helyi közrend és közbiztonság védelme, a bűnmegelőzésben való közreműködés. A városi rendezvényeken (pl.: Majsa Napok, Retro Majális, Adventi gyertyagyújtások .. stb.) is  ilyen szolgálatot végeznek, ahol az állampolgárok személyi biztonságának védelme, az állami, önkormányzati és állampolgári vagyonvédelem, a lakossági biztonságérzet növelése, a lakosság és a bűnüldöző szervek közötti bizalom és együttműködés erősítése a feladatuk. A közlekedési ismereteket pedig már a helyi óvodásoknak és kisiskolásoknak is szívesen népszerűsítik.

Ezen felül részt vesznek rendkívüli veszélyhelyzetek esetén a védekezésben, a károk megelőzésében és elhárításában, a helyreállításban és az újjáépítésben. Helyi sajátosság, hogy a kiterjedt Kiskunmajsa környéki külterületeken is (Pl.: Üdülőfalu, tanyaközpontok és tanyás térség), szintén társadalmi munkában járőröznek, az ott élők biztonsága érdekében.

Teszik mindezt a Kiskunhalasi Rendőrkapitánysággal és a Kiskunmajsai Rendőrőrssel együttműködve. Továbbá évente tartanak velük együttműködve a helyi- és járási polgárőröknek továbbképzést. Tagjai a megyei polgárőr szövetségnek, velük szoros együttműködésben dolgoznak, a majsai csoport adja a járási koordinátort is.

Mindazoknak, akik kedvet éreznek a felelősségteljes polgárőri tevékenységhez, várják a jelentkezését az egyesület elnökénél!

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Kiskunmajsa Város