Járdaépítések támogatása

Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2022. évben is támogatja a közterületen történő járdaépítéseket

Az igényeket betonjárda és díszburkolatú járda készítésére lehet beadni ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztály 8. sz. irodájában. A város frekventált területein csak térkővel burkolt járda építését támogatja az Önkormányzat.

A támogatást a központi belterületen és az egyéb belterületen lakók vehetik igénybe.

Az igényt személyesen kell leadni, melynek során az erre a célra biztosított nyomtatványon közölni kell a létesítendő járda hosszát. Az igénylők a jelentkezés sorrendjében sorszámot kapnak.

Kiskunmajsa Város Önkormányzata a 2022.03.10. után benyújtott kérelmek esetében térköves járdaépítésnél 9.000,-Ft/m2, beton járdánál 7.000,-Ft/m2 támogatási összeget biztosít az alábbi feltételek meghatározásával: támogatás a központi belterületen és egyéb belterületen lakóknak jár a kérelem kitöltése és elbírálása után elkészült járdák esetében. A beérkezett kérelmek elbírálásáról a Polgármester dönt. Az adott év december 31-ig lehet a kivitelezést elvégezni és utólag pontos felmérés alapján történik a kifizetés. A Polgármesteri Hivatal illetékes dolgozója fényképet készít a munka megkezdése előtt és után. 1,5 méternél szélesebb járda építése esetén, csak a másfél méter szélességig jár támogatás. A betonjárda minimális vastagsága 10 cm, mely alá minimum 8 cm ágyazat kialakítása szükséges. A határozat mellékletét képező térképen bejelölt frekventált területen csak térköves járdaépítés támogatható.

Korábban megépített járdára nem jár támogatás, valamint a járdaszélességet meghaladó kapubejárók kiépítését szintén nem támogatja az Önkormányzat.

Az igényfelmérést követően a jelentkezők értesítést kapnak arról, hogy a támogatás részükre odaítélésre került-e. Csak ezután kezdődhet meg a járda kivitelezése (ettől előbb készített járda nem támogatható).

Első körben a 2022.04.15-ig benyújtott kérelmek kerülnek elbírálásra. Abban az esetben, ha a keretösszeg nem merül ki, akkor 2022.05.15-ig lehet benyújtani támogatási kérelmet.


Kapcsolódó dokumentumok:
Minden jog fenntartva © 2011-2021 Kiskunmajsa Város