Kiskunmajsa felirat és a "Magas sarkakon" drótszobor alkotta szobor kompozíció

A drótszobrászati technikával készült fém alkotás, egy a hétköznapi életből ellesett pillanatot örökít meg. A női alak kialakítása, testtartása, életnagyságú ábrázolása azt az illúziót kelti, mintha valódi nő lenne. A szobor megformálásánál fontos szempont volt a légies, finom női vonalak ábrázolása, egy magabiztos és csinos nő megjelenítése.

A drótszobor egy kompozíciót alkot a mellette elhelyezett „Kiskunmajsa” felirattal, amely szintén fém és drót felhasználásával készült. A feliraton apró kiegészítők jelennek meg, utalva a térség természeti értékeire.

Az alkotást készítő Kelemen Ilona Cikka, a drótszobrászat szerelmese! A drót felhasználása egészen új szobrászati technika, amely magával ragadta őt, mivel egy ilyen egyszerű alapanyagból, rideg fémből mint a drót, gyönyörűen nőies, gömbölyű formákat lehet alkotni. A megvalósításhoz kell egy inspiráló mozdulat, egy gondolat, amit Cikka szeretne életre kelteni.

Művei között nincs két egyforma alak, minden egyes darab egyedi. Ennek okáról így vall: „Magamból, pozitív érzésekből, élményeimből, egyszerű hétköznapi hatásokból inspirálódok, legyen az akár a szél, a meditálás, sport vagy csupán a női test szépsége. Célom, hogy légies, nőies, energikus szobrokat készítsek, amely már a látványával lenyűgözi a szemlélőt és megtalálja azokat a pozitív tulajdonságokat, amelyeket magában is szeret.”

Alkotásaiból többet is láthat a figyelmes majsai járókelő, amiket Kiskunmajsa Város Önkormányzata további darabokkal is szándékozik gyarapítani az elkövetkezendő években.

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Kiskunmajsa Város