Kiskunmajsai Települési Értéktár

A közművelődési feladatok között mindig is fontos volt városunkban, az itt alkotók és munkáik bemutatása. Kiskunmajsa értékeit Tóth Viktor kulturális szakember, már a Hungarikum törvény megszületése előtt leltározta. (Értékörző szemléletét csak megerősítette az országos mozgalom elindulása, így maga is több településnek segített összegezni büszkeségeiket.)  A Kiskunmajsai Települési Értéktár Bizottság 2014-ben, hivatalosan is megkezdte munkáját.

Az értékőrzés folyamatában az elmúlt évek alatt városunk eljutott a feltárás után a bemutatás többféle módjához: sétány, táblák, kiadványok. Jelenleg tíz Helyi Értékről, részletes tanulmány készült, amiket könyv és füzet formában teszünk közkinccsé. Az első tanulmánykötet öt Helyi Értéket mutat be és 2022-ben jelent meg, Velünk élő történelem sorozatcímmel. A sorozat következő kötetét, 2023 tavaszán mutatjuk be az érdeklődőknek.

A Kiskunmajsai Helyi Értékek listáját pedig -az országos nyilvántartás kategóriáinak megfelelően csoportosítva- itt böngészheti a kedves Látogató!

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Kiskunmajsa Város