2023. évi járdatámogatás

Az igényeket betonjárda és díszburkolatú járda készítésére lehet beadni ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztály 8. sz. irodájában. A város frekventált területein csak térkővel burkolt járda építését támogatja az Önkormányzat.

A támogatást a központi belterületen és az egyéb belterületen lakók vehetik igénybe.

Az igényt személyesen kell leadni, (kérelem lap letölthető) melynek során az erre a célra biztosított nyomtatványon közölni kell a létesítendő járda hosszát. Az igénylők a jelentkezés sorrendjében sorszámot kapnak.

A támogatásra vonatkozó igényt a közterületen lévő járda építésére lehet benyújtani, amennyiben a kérelmező telkén az épületre a használatbavételi engedély már kiadásra került, és a tulajdonos vállalja az előírásoknak megfelelő minőségű járda elkészítését. A támogatást elnyerők az előírt minőségi feltételekről részletes tájékoztatást fognak kapni.

Korábban megépített járdára nem jár támogatás, valamint a járdaszélességet meghaladó kapubejárók kiépítését szintén nem támogatja az Önkormányzat.

A járdaépítések az Önkormányzat által biztosított keret erejéig kerülnek támogatásra az igénybejelentés sorrendjében.

Az igényfelmérést követően a jelentkezők értesítést kapnak arról, hogy a támogatás részükre odaítélésre került-e. Csak ezután kezdődhet meg a járda kivitelezése (ettől előbb készített járda nem támogatható).

A járda elkészítését 2023. december 31-ig  be kell fejezni.

A járda elkészültét be kell jelenteni, melyet a Polgármesteri Hivatal dolgozója leellenőriz, és amennyiben az megfelel az előírásoknak, a helyszínen lemért járdaméreteknek megfelelően az igénylő felveheti betonjárda készítése esetén a 7000,-Ft/m2., díszburkolatú járda esetén  az 9.000,-Ft/m2 összegű támogatást.


Kapcsolódó dokumentumok:
Minden jog fenntartva © 2011-2021 Kiskunmajsa Város