Sajtóközlemény

A Miniszterelnökség megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., mint támogató nyílt pályázatott hirdetett meg többek között a Közösségi és gazdasági testvértelepülési programok és együttműködések támogatására.

Ezen a kiíráson sikeresen vett részt Kiskunmajsa Város Önkormányzata.

A   pályázat   azonosítója:   TTP-KP-1-   2023/1-000068,   címe:   Identitástudat   erősítése Kiskunmajsán és testvértelepülésein.

A Miniszterelnökség a projekt megvalósításához 1.000.000,- Ft, azaz egymillió-forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

A támogatásnak köszönhetően városunk újratelepítésének alkalmából szervezett rendezvénysorozat keretein belül lehetőséget kapnak Kiskunmajsa néptáncosai - a Mayossa Hagyományőrző Egyesület tagjai, a Gyergyószentmiklósról érkező Teddy Queen zenekar, valamint a vajdasági testvértelepülésünk Topolyáról érkező előadóművésze is.

A pályázat további célja   a határon túli magyarság Magyarországgal fennálló sokoldalú és értékteremtő kapcsolatainak ápolása, valamint a magyar nemzet azonosságtudatának megerősítése, a kultúra támogatásával. Folytatni kívánjuk testvértelepüléseinkkel a korábbi együttműködést, tovább erősíteni a kapcsolatokat olyan közös programok szervezésével, mely a közösségeket és a nemzeti identitástudatot tovább erősíti a határon innen és a határon túli magyarlakta területeken egyaránt.

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Kiskunmajsa Város