Vásártér fejlesztése Kiskunmajsán (3198217353)

 

Kiskunmajsa Város Önkormányzata (cím: 6120 Kiskunmajsa, Fő utca 82.; adószám: 15724928-2-03) a „A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére - Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése” című, VP6-7.2.1.1-20 kódszámú felhívásra támogatási kérelmet nyújtott be. A benyújtott pályázat pozitív támogatói döntésben részesült, 3198217353 projekt azonosító számmal, „Vásártér fejlesztése Kiskunmajsán” címmel. A megítélt vissza nem térítendő támogatás összege: 96 396 983 Ft.

A beruházás részeként a vásártér teljesen megújult, egy komplex épületegyüttes és hozzá kapcsolód elárusító tér került kialakításra. Az építmények tömegformálása egyszerű, tükrözi a funkciót, a terület több irányból is egyenes útvonalon megközelíthető akadálymentesen.

Elkészült egy melegedő és irodahelyiség, ami a kijelölt elsősegély nyújtó hely is. Fedett kerékpártároló épült, illetve 180 fő női, és 320 fő férfi látogató számára kialakított vizesblokk, és helyet kapott egy akadálymentes wc helyiség is, valamint egy takarítószer tároló helyiség. A vizesblokkokat tartalmazó épület mellett a járda burkolatról jobbra fordulva lehet eljutni a kialakított növényvizsgáló és ládamosó helyiségbe.

A környezettudatosságra érzékeny módon a beruházásból napelemes rendszer került telepítésre az iroda, a mosdó, valamint a növényvizsgáló és ládamosó épület energia ellátását támogatva.

A bejáratnál 1 db akadálymentes és plusz 1 db parkoló készült szilárd burkolattal, illetve a kerítésen kívül további 3 db akadálymentes parkoló épült. A bejáratnál levő akadálymentes parkolóból kontrasztos színnel egy, a bejárati út aszfalt borításától érdesebb felületű térkő járda burkolat indul a gyengén látok optikai tájékozódásának segítésére. A gyengén látó látogatók ezen a felületen meg tudják közelíteni a vásártéri iroda helyiséget információszerzés céljából, valamint az akadálymentesített vizesblokkot is. A hallássérültek az információs irodában információt szerezhetnek, a mozgásukban korlátozottak akadálymentesített közlekedési útvonalon közelíthetik meg és használhatják a tereket. Az idősek és gyermekek közlekedését nem nehezítik jelentős szintváltások.

A vásári árusok elárusító tere két irányú oldalesésű térkő burkolattal készült el. Az elárusítóhely térvilágítással és fixen telepített elektromos energia vételezési helyekkel ellátott. Az építés részeként kézfertőtlenítő berendezések, szelektív hulladékgyűjtők, információs táblák kerültek telepítésre. A területet kerítés veszi körbe.

A pályázat részeként eszközbeszerzés is megvalósult (további kézfertőtlenítő eszközök, ládamosó berendezés).

A pályázatról bővebb információ kérhető: palyazat@kiskunmajsa.hu

 


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Kiskunmajsa Város