A vasútállomás környezetének rehabilitációja - TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00005

Kedvezményezett: Kiskunmajsa Város Önkormányzata
Projektazonosító: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00005
Projekt címe: A vasútállomás környezetének rehabilitációja
Támogatás összege: 100.000.000 Ft

Kiskunmajsa Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz Élhető települések című TOP_Plusz-1.2.1-21 azonosító számú pályázati felhívás keretében TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BK1-2022-00005 azonosító számmal, A vasútállomás környezetének rehabilitációja címmel pályázatot valósít meg. A projekt 100 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból valósul meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával. A projekt keretében megújításra kerül a kiskunmajsai vasútállomás környezete, ezáltal fejlesztésre kerül a helyi és térségi tömegközlekedés, az épített és zöld felületek rehabilitációjával.

Kiskunmajsa Város Önkormányzata pályázatot valósít meg az 54309 j. Kiskunmajsa – Vasútállomásra vezető út fejlesztésére, 280 m hosszban. A fejlesztés célja az útszakasz komplex közlekedési - közterületi rehabilitációja, mely tartalmaz közösségi közlekedésfejlesztést, közútfejlesztést, gyalogos infrastruktúra fejlesztést, valamint zöldterület megújítást. A megvalósítási helyszíne a 6120 Kiskunmajsa 1363 hrsz. ; 3082/3 hrsz. alatt felvett ingatlanok.

A fejlesztésben új buszperon, buszforduló és parkolóhelyek épülnek közvetlenül a vasútállomás bejárata mellett, amely elősegíti egy komplex közlekedési csomópont kialakulását a terület környezetében. A fejlesztés célcsoportja elsősorban a település teljes lakossága, másodsorban a településre érkező turisták, a fejlesztés mindannyiuk számára egy vonzóbb és közösségi közlekedés tekintetében fejlettebb településképet biztosít a vasútállomásról indulók, illetve oda érkezők számára.

A fejlesztés részcéljai és tervezett tevékenységei:

  • Az autóbusz-közlekedés alap-infrastrukturális feltételeinek fejlesztése buszmegálló kialakításával, autóbusz peron építésével, új autóbusz forduló kiépítésével, melyhez az utasok leszállítását szolgáló akadálymentes járdakapcsolatok kiépítése is kapcsolódik.
  • A közúti közösségi közlekedéshez kapcsolódó komplex kapcsolatok fejlesztése P+R parkolók létesítésével.
  • Zöldfelület fejlesztések az infrastrukturális beavatkozások közvetlen környezetében (fa és cserje ültetésével, füvesítéssel, tereprendezéssel).

A fejlesztés kiegészítő tevékenységei:

  • A tervezési területen található állami közút felújítása.
  • Gyalogos átkelőhelyek átalakítása és kialakítása a tervezési területen, a közlekedésbiztonság fokozása érdekében.

A projekt előkészületei, a tervezés a végéhez közelít, a közbeszerzési eljárást követően vélhetően 2024 nyarán kezdődhetnek meg a kivitelezési munkálatok. A beruházás előreláthatólag 2024. harmadik negyedévében készül el.

További információ kérhető: palyazat@kiskunmajsa.hu e-mail címen.

 

Képgaléria 

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Kiskunmajsa Város