Tájékoztató helyi iparűzési adóbevallás elektronikus kitöltéséről

Tájékoztatom a Tisztelt Adózókat, hogy az ÁROP-1.A.2/A-2008-0061 pályázaton keresztül fejlesztett e-ügyintézés érdekében a pénzügyminiszter 35/2008. (XII. 31.) PM rendelete alapján elkészültek a bevallási és bejelentési nyomtatványok.

Az űrlapokat a számítógépükre letöltve elektronikusan tudják kitölteni. A kitöltés folyamán a nyomtatvány folyamatosan figyelmezteti a kitöltőt, ha valamilyen adatot hibásan adott meg, vagy kötelezően kitöltendő mezőt üresen hagyott. Az adóbevallásban lévő összefüggések alapján kalkulálható értékeket a nyomtatvány automatikusan számolja és kitölti. A kitöltött űrlapra az ellenőrzések lefuttatása után a program egy 2 dimenziós vonalkódot generál. Ezt a nyomtatványt kell kinyomtatva, aláírva benyújtani a hivatal felé. A vonalkód az összes kitöltött adatot olyan formában tartalmazza, hogy ez egy speciális vonalkód olvasóval az ONKADÓ programba közvetlenül beolvasható. Így a bevallás feldolgozásakor az adatok manuális beviteléből adódó hibák teljesen megszűnnek és a kitöltésből adódó hibák is kiszűrhetőek a nyomtatvány ellenőrző funkciójának használatával.

A számítógéppel kitölthető űrlapok PDF dokumentumok, melyek megnyitásához és kitöltéséhez az alábbi linkről telepíthető 9-es verziója szükséges. 

 

Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 14/2010. (V. 27.) önkormányzati rendelete alapján megváltozott az iparűzési adókedvezmény. A 2010. évi adóbevallásban már nem 500.000 Ft adóalap kedvezményt biztosít az önkormányzat a 2.500.000- Ft adóalapot meg nem haladó adózók számára.

 

A 14/2010. (V. 27.) önkormányzati rendelet 1. §. alapján

 

„10.000,- Ft adókedvezmény illeti meg azt az adózót, akinek a vállalkozási szintű adóalapja a 2.500.000, Ft-ot nem haladja meg. A tevékenységüket kezdő és megszüntető vállalkozókat a kedvezmény időarányosan illeti meg."

 

Az adókedvezményt a bevallás 16-os sorába az elektronikus kitöltéskor a program automatikusan hozza, ha az adóalap a 2.500.000,-Ft-ot nem haladja meg.

 

2010. évről helyi iparűzési adóbevallás nyomtatványt nem bocsátunk rendelkezésre, ezért kérjük a Kiskunmajsa Város honlapján található elektronikusan kitölthető, és ellenőrizhető bevallást használják, majd azt kinyomtatva, aláírva nyújtsák be.


Vissza