Sajtóközlemény

Sikeres projektet valósított meg Kiskunmajsa Város Önkormányzata (6120 Kiskunmajsa, Fő utca 82. adószám: 15724928-2-03) a 2020. évi Kubinyi Ágoston Program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával.Az Emberi Erőforrások Minisztere által – a Belügyminiszterrel és a Pénzügyminiszterrel egyetértésben – Magyarország 2020. évi központi költségvetéséről szóló 2019. évi LXXI. törvény 3. melléklet II. 4. c) pont szerint a Muzeális intézmények szakmai támogatására (Kubinyi Ágoston Program) kiírt pályázatra Kiskunmajsa Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény (6120 Kiskunmajsa, Iskola u.8-10. sz.) állományvédelmi fejlesztése (nyílászáró-csere) megvalósítására. A projekt bruttó 3.000.000 Ft támogatásban részesült az Emberi Erőforrások Minisztériuma által.

A kötelezettségvállalás dokumentumának száma: VI/3957-2/2020/MUZEUM

A támogató megnevezése: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Feladat megnevezése: Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény állományvédelmi fejlesztése (nyílászáró-csere)

A projekt tartalmának rövid ismertetése:
A pályázati kiírás révén elnyert forrás segítségével a Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény időszakos és állandó kiállításainak helyet biztosító épületének állagvédelmi felújítását kezdtük meg. Az épület külső homlokzatán található fa nyílászárók többségének cseréje történt meg fa mintázatú borítással rendelkező, magasabb hőszigetelő értékkel bíró, korszerű műanyag nyílászárókra, amelyek elegánsabb megjelenést kölcsönöznek az épület szármára.
A nyílászárók cseréje mellett az állandó és időszakos kiállítás termeiben a világítás korszerűsítése is szükségessé vált. Az évek során már elavult fényforrások döntő többségét szintén e pályázati forrás felhasználásával egy új, energiatakarékos, Led-es világításrendszerre cseréltük le.

A megvalósítás során a Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény vezetője és munkatársai végig támogató segítségükkel járultak hozzá a projekt sikeres megvalósításához.

A projekt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

További információ: Váraljai György pályázati koordinátornál kérhető – palyazat@kiskunmajsa.hu e-mail címen vagy a +36 70 683 43 75 telefonszámon.